Att köpa valp

Att köpa valp

IMG_9298

Har ni bestämt er för att köpa en tollarvalp? Grattis!

 Är ni intresserade av en valp från kennel Audax Fidelique?

I så fall hoppas jag att ni hör av er och berättar lite om er själva och vilka planer ni har för valpen och hur ni kommer att lösa er vardag. Jag vill gärna träffa er eftersom vi kommer att ha kontakt med varandra under en lång tid.

När dagen väl är här och valparna är födda så hjälper jag er att välja ut den valp som jag tror kommer att passa er bäst. Jag är ju den som känner valparna bäst. Det kan bli väldigt fel om man väljer en valp bara för att den är söt eller det var den som först kom fram. Naturligtvis har vi en dialog så att ni får tala om vilka förväntningar ni har och vad ni tänkt göra med er hund.

Valparna föds i vårs sovrum och bor där tills de blivit så pass stora att det är dags att flytta upp en våning. Där nere finns ett rum inrett för valparna men där är de i princip bara nattetid. I anslutning till valprummet finns vårt kök och matplats där de och vi spenderar mycket tid. Köket är den centrala platsen i vårt hem så valparna blir vana vid diverse ljud och rörelse.

När vädret tillåter får valparna vara ute och utforska trädgården. När valparna är tillräckligt stora tar vi ut dem direkt på morgonen oavsett väder i princip så att de får det som en rutin. Vi ägnar varje valp ”egentid”, varje dag. Det kan vara lek och  bus eller kel och mys. Jag klipper också klorna på valparna ett par gånger för att vänja dem lite vid detta. De levereras inte innan de blivit åtta veckor.

En tollare är en aktiv hund och absolut ingen ”soffpotatis”. Det är därför viktigt att tänka efter innan man köper en tollare. Har jag tid att aktivera min hund? En tollare är en helt otrolig allroundhund så det borde inte var några större problem att hitta aktivitet som passar både er och er hund. Man kan spåra, träna lydnad, agility eller varför inte lära hunden leta kantareller. Små trick och konster kan man också aktivera sin hund med. Som uppfödare ser jag som en självklarhet att man åtminstone går en valpkurs och vill man fortsätta att gå kurser och kanske till och med tävla tycker jag naturligtvis att det är jätteroligt.

Man kan inte lämna en valp ensam! Man måste planera så att man kan vara hemma helt med valpen. En promenad vid middagstid räcker inte. En trygg, vuxen hund kan lämnas ensam i några timmar men en valp behöver bli trygg och vuxen innan den kan lämnas ensam så länge. Att kunna lämna hunden ensam kräver en trygg individ och träning.

När du hämtar din valp får du:

 • Registreringsbevis/Stamtavla
 • Köpeavtal enligt Skk
 • Veterinärintyg (inte äldre än en vecka)
 • En ”valppåse” innehållande foder och lite annat smått och gott.
 • En filt med härligt välbekanta dofter av valpens mamma.
 • Allmänna och specifika råd

Vid leverans är valpen

 • Chipmärkt & vaccinerad
 • Veterinärbesiktigad senast en vecka innan leverans.
 • Valpkullsförsäkrad
 • Försäkrad mot dolda fel
 • Avmaskad

När ni åkt hem med er valp är ni för alltid välkomna att höra av er till oss. Om det bara är för att meddela hur hunden mår och utveckals eller för att få hjälp med något i hundens uppfostran så är ni som sagt alltid välkomna att höra av er.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s